Informasjon om hjemmesida

Hjemmesiden vår er under omstrukturering for øyeblikket, da styret jobber med en ny, felles løsning for De samiske videregående skoler.

Hvis du navigerer rundt på sida vår, kan det dessverre være noen feil og utdaterte opplysninger. For oppdatert informasjon, anbefaler vi at dere går inn på Facebook, og følger oss på Instagram.

Brosjyren vår kan du lese her

 Se videoer om Karasjok og skolen vår her:

Karasjok

Skolen vår

Skal du ta privatisteksamen?

 
Nå er det en ny nettadresse du skal melde deg på som privatist: https://privatist.inschool.visma.no/
Påmeldingsfristen går ut 15.09.21 kl 23:55.
Samisk videregående skole i Karasjok vil ikke komme opp som et alternativ for eksamenssted (på grunn av problemer med Visma). Eksamenskandidater må derfor melde seg på til nærmeste skole. Ta kontakt med oss ved Samisk videregående skole og informer om at du har meldt deg seg privatist og ønsker å ta eksamen i Karasjok. Melding sendes til følgende: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Regjeringen anbefaler ingen unødvendige reiser i påsken.

På grunn av den økende smitten i hele landet av de muterte virusvariantene velger Samisk videregående skole å skjerpe inn smitteverntiltakene de to første ukene etter påske. De lærere som har undervisning i 1.time rett etter påske informerer om hvilke regler vi har.

  • Så langt som mulig forsøke å samle færrest mulig elever på tvers av klasser i kantina og andre oppholdssteder.
  • Alle må bruke munnbind, det legges ut på alle klasserom. Skolen jobber med å skaffe munnbind med gjennomsiktig vindu.
  • Husk minst en meter avstand
  • God håndhygienene, og vask av pulter etter bruk
  • Bli hjemme dersom du har luftveissymptomer og ta en koronatest.

 

De som har vært på reise utenfor Finnmark Fylke:

  • Ansatte og elever som har vært utenfor Finnmark, eller i områder der det er mye smitte, må ta koronatest første ankomstdag eller første skoledag 06.04.21, ny test må tas etter 7 dager slik FHI anbefaler. Det er testing på Grensen og der er ingen timebestilling. Alle som tar koronatest er i karantene inntil testresultat nr. 2 kommer.
  • Kontaktlærere kartlegger hvilke elever som skal reise ut av Finnmark fylke og ikke har mulighet til å dra til Grensen for testing. Til disse bestilles test på Helsesenteret 06.04.21.
  • Beskjed om tidspunkt og oppmøtested vil bli gitt senere. 
  • De som har luftveissymptomer må ha hjemmekontor/undervisning på teams, dette gjelder både lærere og elever. De må å ta koronatest enten på Grensen eller kontakte Helsesenter tlf 78468500
  • Klasse 3P, 2A og 2C har undervisning på teams fra tirsdag 06.04.2021 til testresultat 2 er kommet. Det kan vurderes om flere klasser grupper skal ha hjemmeundervisning, dette dersom det er mye fravær i klassene pga karantene og luftveissymptomer.

 

Alle må følge med på FHI.no, Regjeringen.no og Karasjok kommune om eventuelle nye restriksjoner.

Det kan også komme nye restriksjoner fra skolen før skolestart. Disse vil bli publisert på Teams og skolens Facebookside.

 

Les mer på lenkene under:

https://www.fhi.no/nettpub/coronavirus/fakta/karantene-og-isolering/?term=&h=1

https://www.regjeringen.no/no/aktuelt/slik-kan-pasken-tilbringes/id2838494/

https://www.helsedirektoratet.no/veiledere/koronavirus/testing-isolasjon-smittesporing-og-karantene/karantene/veiviser-hvilke-karanteneregler-gjelder-for-deg

Digital utdanningsmesse!

I dag, tirsdag 23. februar, har vi sending klokken 1300. Målet er å kunne vise hvordan det er å være elev hos oss.

I sendinga vil du se denne dukka (i sendinga er den naken). Svar oss hvor i sendinga du så dukka. Svar kan sendes oss via insta, fb, eller e-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.. Svar kan sendes oss t.o.m. 28.02.21. Kontakt oss ellers på chat for å få svar på dine spørsmål. Link til sendinga:

Sámi Joatkkaskuvla Kárášjogas 2021

Skoleåret 2021/2022 har vi disse utdanningstilbud på yrkesfag og studiespesialisering. Ta kontakt med skolen for mer informasjon. Vi har en gunstig vertsfamilieordning dersom du vil du gå på skolen vår, og trenger et sted å bo. Skolen tilbyr også nettundervisning i samisk på alle nivåer for skoler over hele landet.

Les mer …